KBO-Sint Anthonis

Voorzitter:

J. (Jan) Lamers,

tel: 06-22807400.

lamersj10@gmail.com

Secretariaat:

Jeanne Wientjes,

Oude Breestraat 27,

5845 AA St. Anthonis.,

tel: 06-13962443,

kbo.sintanthonis@gmail.

com

Cliëntondersteuner:

mevr. Ton van Katwijk.

Bereikbaar elke dinsdag-

en donderdagmorgen,

tel. 0485-381886 of

06-11053559.

Dorpsteam:

tel. 0485-700 521.

(werkdagen 8.30 – 17.00 uur)

dorpsteam.sintanthonis@landvancuijk.nl

Soos: Oelbroeck,

Breestraat 1 D,

5845 AX St. Anthonis.

tel. 0485-385166.

Website:

www.KBO-SintAnthonis.nl

Banknummer KBO-St.Anthonis, IBAN

NL02 RABO 0103007326.

Nieuwsbrief 5- 2024

29 mei t/m 24 juni

Woord van de voorzitter.

We leven in een roerige tijd, kijk naar Oekraïne en Palestina waar dagelijks veel doden vallen en nog maar niet te spreken over de rest van de wereld. Ik wil hier maar aangeven dat wij in Nederland ons wel gelukkig mogen prijzen met hetgeen we hebben. Om het kort te houden deze nog. Vrijwilligers worden niet betaald niet omdat ze waardeloos, zijn maar omdat ze onbetaalbaar zijn.

Jan Lamers

Jarigen.

Wij wensen de jarigen van harte proficiat en een gezellige verjaardag.

Speciaal feliciteren we

-Mevr. W v.d. Boogaard-Martens met haar 96e verjaardag op 2 juni;

-de heer J. Peters met zijn 91e verjaardag op 3 juni.

Van het bestuur:

Hoe lang bent U lid van KBO? Soms krijgen we de vraag van een lid, kun je zien hoe lang ik lid ben? Omdat het systeem enkele jaren geleden is veranderd, staan er niet de juiste data in de administratie. Om alles weer op orde te krijgen, vragen wij u om de datum van aanvang van uw lidmaatschap aan ons door te geven, liefst via de mail ledenadmin@kbo-sintanthonis.nl of via secretariaat. Met vermelding naam en adres en jaar van aanvang lidmaatschap.

Pasje kwijt? Even een mailtje naar ledenadmin@kbo-sintanthonis.nl en Henk zorgt voor een nieuw pasje.

Adreswijziging of wijziging telefoonnr.: geef het even door aan ledenadmin@kbo-sintanthonis.nl Dan past Henk het aan in de administratie en kunnen wij u bereiken indien nodig.

Emailadres: Hebt u een mailadres en wilt u dit met ons delen, stuur dan even een mail naar ledenadmin@kbo-sintanthonis.nl Wij kunnen u dan sneller bereiken bij calamiteiten of veranderingen in programma.

Banknummer gewijzigd: Is uw bankrekeningnummer onlangs gewijzigd, geef dit even door aan peningmeester@kbo-sintanthonis.nl

Foto’s: Hebt u foto’s gemaakt tijdens een KBO-activiteit, en wilt u deze delen met ons, stuur ze naar het secretariaat kbo.sintanthonis@gmail.com of secretaris@kbo-sintanthonis.nl

Tijdens (leden-)bijeenkomsten van onze vereniging worden mogelijk foto’s gemaakt die in onze Nieuwsbrief en/of onze website worden geplaatst.

 

Overleden.

Wij hebben afscheid moeten nemen van:

– 15 mei: dhr. Th. Sommers, Harrie van den Bergstraat 24, 80 jaar;

Wij wensen de familie veel sterkte.

 Vraagbaak: meedenken en meedoen.

Leden mogen in deze rubriek zelf oproepen plaatsen.

Informatie bij Maria Brandts: tel. 0485-385502/06-27593519 of mail mariabrandts1944@gmail.com

Rectificatie: telefoonnr. van mevr. Betty Loeffen, bewegen voor senioren, is 0485-362461. Stond verkeerd vermeld in een van vorige nieuwsbrieven.

Nu het mooier weer gaat worden is het zeker weer tijd voor de buiten activiteiten.

Ga dinsdag of donderdag eens kijken bij het jeu de boules, tussen 2 en 5 uur aan de zijkant van Oelbroeck.

Ga het eens proberen en als het bevalt, kun je beslist aansluiten bij het gezellige clubje.

Op dinsdag morgen is het wandelen: verzamelen om half 10 bij de Heksenboom.

Er is een lange en een korte route, allebei van een uur.

Daarna koffiedrinken.

Op 12 juni hebben wij ons jaarlijkse uitstapje. Deze keer naar de WEERRIBBEN. Zie onze bewaarflyer of  www,WEERRIBBEN .nl

Ook niet leden mogen mee, en als u makkelijker loopt met een rollator, deze kan ook mee in de bus.

Voor inlichtingen en opgave bel dan tel: 385502 of mail:  mariabrandts1944@gmail.com

Dit kan tot en met 3 juni.

De weekreis is dit jaar naar Brilon, van 30 sept. t/m 4 okt., zie de bewaarflyer bij nieuwsbrief van februari.  Er zijn nog enkele plaatsen, maar wel eerst even bellen naar Maria Brandts, tel. 06-27593519.

Op vrijdag 28 juni a.s. is het weer lekker dineren in Oelbroeck om 17.00 uur. Kosten €15,– incl. consumptie. Opgave tel.385166 Oelbroeck. Dus elke 4e vrijdag van de maand.

Mantelzorgwaardering aanvragen.

Mantelzorgers bieden liefdevolle zorg en ondersteuning, die van grote waarde is voor zowel de persoon die de zorg ontvangt, als voor de samenleving als geheel.

De waardering hiervoor van de gemeente kan aangevraagd worden van 1 juni tot 1 oktober 2024, via website www.mantelzorgenvrijwilligersplein.nl/mantelzorg. Hulp nodig, neem dan contact op met 0485-700500.

Op woensdagavond 12 juni is er van 19.30 uur tot en met 21.00 uur een informatieavond over voeding. “Gezonde voeding Gezonde Toekomst” De presentatie is in handen van 2 ervaren diëtistes, Elly Jacobs en Bernadette Deenen, beiden werkzaam in Sint Anthonis.

Maandagavond 24 juni van 19.00 uur tot en met 20.30 uur neemt Lis Toonen van GymTunnis “Lifestyle & Training”, je mee op “Supermarkt Safari”. Tijdens deze “supermarktsafari” leer je te kiezen voor lekker én gezond en verdwaal je nooit meer in de jungle die supermarkt heet. Zie voor aanmelden informatie op SamenSintAnthonis.nl

Vrijwillige thuishulp voor u. Contact: van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 11.30 uur, via 0485-820 993. U geeft uw naam en telefoonnummer door en u wordt dezelfde dag teruggebeld door een vrijwilliger om alles af te spreken.

Voor uw rijbewijskeuring kunt u terecht bij bedrijfs- en keuringsarts Astrid Michiels.

Uw keuring snel en goed geregeld, en mogelijk bij u aan huis.

Belt u met 06-42238312 voor het maken van een afspraak nog in dezelfde week.

Verslag.

Bezoek Europees Parlement 

Op 19 april zijn we met een bus vol richting Brussel gegaan om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement. 

Onderweg was er een stop om wat te eten en te drinken en rond half 12 kwamen we in Brussel aan. Medewerkers van Tom Berendsen, lijsttrekker voor het CDA voor de Europese verkiezingen, wezen ons de weg binnen het enorme gebouw. 

In een aparte ruimte vertelde Tom Berendsen in begrijpelijke taal wat het Europese Parlement inhoudt, wat de taken zijn en vooral wat het belang is van het Europese Parlement. 

De wetten die het Europese Parlement aanneemt gaat ons allemaal aan. Met de wetgeving worden kwesties geregeld die voor iedereen belangrijk zijn zoals het milieu , economie, veiligheid en nog veel meer. Elk nationaal vraagstuk heeft vandaag de dag ook een Europese dimensie. Berendsen probeerde ons te overtuigen van het belang om op 6 juni te stemmen voor het Europese Parlement. 

Daarna gingen we naar de publieke tribune van de plenaire zaal. Dit is een enorme ronde zaal met tafels met monitoren en koptelefoons. 

Eens in de maand wordt er nu vergaderd in Straatsburg met alle ruim 700 leden. Een aantal aanvullende vergaderingen vindt nog wel in Brussel plaats. 

Er werd uitgelegd dat alle vergaderingen gelijk worden vertaald in iemands eigen taal. Dat houdt in dat er bij zo’n vergadering heel veel tolken aanwezig zijn. 

Na de duidelijke uitleg was het tijd voor een driegangenlunch aldaar. Daarna werd de bus weer opgezocht voor het tweede deel van deze dag: een bezoek aan het dorpje Diest. 

Het verkeer zat helemaal vast en veel tijd was er niet over helaas. Drie kwartier over gedaan om Brussel uit te komen. De musea en kerken waren ook dicht. Toch hebben we wel een goede indruk gekregen van het mooie dorp. Jammer dat het zo’n slecht weer was, het waaide hard en het regende af en toe. 

Rond half 6 werden we weer terugverwacht in de bus en dat lukte bijna iedereen. De organisatie verraste ons in de bus nog met krentenbollen en koffie en thee.  

Om 8 uur waren we weer terug in Sint Anthonis na deze leerzame en interessante dag

Petra en Yvon

AGENDA 2024.

Woensdag 12 juni : dagreis KBO naar Weerribben Overijssel. Kosten Opgeven bij Maria Brandts. Kosten € 92,50 p.p.

Woensdag 12 juni : Fietsen, vertrek 13.30 uur vanaf parkeerplaats MFA Oelbroeck. Bij slecht weer uitgesteld tot de volgende woensdag. Info: Huub Rijkers / 06-29779178

Donderdag 13 juni: Bingo-middag, van 14.00 tot 16.30 uur bij MFA Oelbroeck

Woensdag 10 juli: Fietsen, vertrek 13.30 uur vanaf parkeerplaats MFA Oelbroeck

Woensdag 17 juli: Bezoek Vlindertuin te Gemert. Zie informatie in deze nieuwsbrief.

Woensdag 14 augustus: Fietsen, vertrek 13.30 uur vanaf parkeerplaats MFA Oelbroeck

Woensdag 28 augustus: Lange fietstocht, vertrek 10.00 uur parkeerplaats MFA Oelbroeck. Zelf voor lunchpakket zorgen.

Woensdag 11 september: Fietsen, vertrek 13.30 uur vanaf parkeerplaats MFA Oelbroeck

Woensdag 11 en donderdag 12 september: Sociale Culturele Dagen te Wanroij

Donderdag 26 september: Samen Soepen. Informatie volgt

Maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober: meerdaagse reis naar Brilon.

Woensdag 9 oktober: Fietsen, vertrek 13.30 uur vanaf parkeerplaats MFA Oelbroeck

Woensdag 23 oktober: Kunst en Kitsch, van 14.00 tot 16.30 uur. Informatie volgt.

Samen op stap naar de tropische vlindertuin.

Op woensdag 17 juli a.s. willen we een bezoek brengen aan de Vlindersafari in Gemert. Dit is een tropische vlindertuin in Gemert, Broekstraat 40.

We worden daar ontvangen met koffie /thee met vlaai, en krijgen dan uitleg over de fascinerende vlinderwereld. Daarna gaan we de tropische binnen en buitentuin bewonderen. De binnentuin is rollator/rolstoelvriendelijk. De buitentuin gedeeltelijk.

We vertrekken om 13.30 uur per auto vanaf Oelbroeck. De kosten zijn 10 euro per persoon. Enveloppe met geld en opgave in de brievenbus bij Maria Brandts, Meester Sprenkelsstraat 25.

Als men meerijdt, betaalt men 3 euro per persoon aan de chauffeur.

Naam:______________________________________________________________

Naam:______________________________________________________________

Adres:______________________________________________________________

Tel:______________________________

Mail:______________________________________________________________

Eigen vervoer   JA/NEE                 

Mogen er mensen met u meerijden  ja/nee         Hoeveel …….

Als u copy wilt aanleveren voor de volgende Nieuwsbrief moet u deze inleveren voor 15 juni 2024.

De volgende Nieuwsbrief komt uit op 25 juni 2024.